Bútorkészítés

Az alábbi pár képpel  szeretnék betekintést  adni műbútorasztalos tevékenységembe. Régi, sokszor kidobásra szánt, igen rossz állapotban lévő bútorokat is meg lehet menteni kitartó, igen aprólékos munkával.

 

A régi, nagyobb részben kézi gyártású antik bútorok rendbehozatala más eszközöket, anyagokat és technológiát igényelnek. A tömegtermeléssel ellentétben itt aprólékosan, kézi szerszámokkal, néha adott munkához legyártott egyedi eszközökkel kell dolgozni a kellő minőség eléréséhez. Ezért a  ráfordított idő az egyik legfontosabb szempont.

Az egyik sarkalatos és egyben hosszadalmas kézi munkafolyamat a befejező politúrozás, melynek során kapja meg a  rá jellemző magasfényű, csillogó  fényt a felület.  

 

A munkában el kell tudni mélyedni és el kell tudni köteleződni a munkadarabot illetően. A régóta ismert tétel, miszerint a „munkás elidegenedik a munka tárgyától” ebben az esetben szerencsére érvényét veszti. A régi bútornak története és történelme van. Az ember ránéz és egy kort, generációkat,  esetleg egyéni sorsot lát bele. A felújítás kihívása mellett szinte kötelességemnek is érzem hogy tovább éljen használatában és szépségében!

Rólam

2019-től festem a kazettás famennyezetek táblaképeit, melynek hátterét a vonatkozó szakirodalom mellett személyes gyűjtésem adja. Több képem zsűrizett és kiállításokon is bemutatkoztam.

Beszéljünk

Amennyiben felkeltettem érdeklődését, keressen fel!

Scroll to Top